Studiedomeinen

domeinen

Hieronder staat een schema van het onderwijsaanbod in onze school.

De studiedomeinen groeperen de opleidingen volgens interessegebied.

De finaliteiten geven aan waarop je wordt voorbereid: doorstromen naar het hoger onderwijs, doorstromen naar de arbeidsmarkt of beide.

D = finaliteit doorstroom: in de richtingen met deze finaliteit word je voorbereid op hoger onderwijs, hetzij een professionele bachelor, hetzij een masteropleiding.

D&A = finaliteit doorstroom + arbeidsmarkt: in deze richtingen kan je na 6 jaar nog twee kanten uit. Je kan hierna zeker verder studeren. In de D&A-opleidingen mikken we op een vervolg in een professionele bacheloropleiding. Tegelijk behaal je in een D&A-opleiding ook al beroepskwalificaties die sterk gewaardeerd worden op de arbeidsmarkt.  

A = finaliteit arbeidsmarkt. In deze richtingen bereiden we je voor op de arbeidsmarkt. Je behaalt na 6 jaar een diploma secundair onderwijs naast heel wat waardevolle beroepskwalificaties. Je kan nadien in een zevende specialisatiejaar je professionele kwalificaties nog vergroten, of je kan kiezen voor een schakeljaar om alsnog de stap te maken naar hoger onderwijs.

domeinen+finaliteiten

Onze school is een domeinschool. Dat wil zeggen dat we in elk van onze vier studiedomeinen een heel brede keuze aan opleidingen aanbieden.

Misschien heb je wel talent voor abstract en theoretisch denken en wil je later naar de universiteit? Dan zijn onze doorstroomrichtingen wat voor jou? Of ben je eerder praktisch getalenteerd en voel je meer voor een arbeidsmarktgerichte opleiding? We bieden in elk domein een brede waaier aan, van theoretisch tot praktisch en alles tussenin. In alle studiedomeinen (met uitzondering van STEM-ICT) bieden wij opleidingen in alle finaliteiten. Theoretisch of praktisch aangelegd? Een denker of een doener? We hebben steeds een opleiding die bij jou past.

KLIK HIERONDER OP EEN DOMEIN VOOR MEER INFO

 

ecorg sportmawestem